Δύο ομάδες μαθητών του σχολείου μας, με τη δημιουργία ραδιοφωνικών σποτ, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «HACKATHON 2022 – SELMA» με θέμα προτάσεις των μαθητών μέσω της τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής «ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

    «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε οικολογικά» είναι ο τίτλος του ραδιοφωνικού σποτ της πρώτης ομάδας, όπου συμμετείχαν οι μαθήτριες Κιτιμέ Μαρία,  Νουρελλάρι Πάμελα και Πέτρα Σαββούλα, από το τμήμα Β4. Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ:

    «Ας ζωγραφίσουμε έναν πλανήτη γεμάτο ζωή»  είναι ο τίτλος του ραδιοφωνικού σποτ της δεύτερης ομάδας, όπου συμμετείχαν οι μαθητές  Νασοπούλου Δήμητρα, Νικολού Νικόλαος, Παπαδοπούλου Μαρία-Μαγδαλινή, από το τμήμα Γ5. Aκούστε το ραδιοφωνικό σποτ:

    Οι συμμετοχές των Γυμνασίων και των Λυκείων που έλαβαν μέρος  στον διαγωνισμό παρουσιάστηκαν στην 12η Εκδήλωση για την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά και τους εφήβους που έγινε διαδικτυακά την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 που έχει οριστεί σαν την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

    Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που βοήθησαν τους μαθητές μας, είναι ο κύριος Χρήστος Παλαμίδης (ΠΕ08) που ανέλαβε την ηχοληψία και η κυρία Ανθή Παπαδοπούλου (ΠΕ79.01) που ανέλαβε τη διδασκαλία απαγγελίας. Η εκπαιδευτικός Μαρία Καλογεράκη (ΠΕ78) διοργάνωσε και συντόνισε την εκπαιδευτική δράση και τη συμμετοχή των μαθητών μας στην ημερίδα.

Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «HACKATHON 2022 – SELMA»