Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη ΔΑΕΜ Α.Ε., σας προσκαλούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, 13:30-20:00, στο STEM OPEN DAY, μια Ανοιχτή Εκδήλωση με δράσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).

   Η εκδήλωση περιλαμβάνει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες στην κατεύθυνση της προσέγγισης STEM, ενώ θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα ξεναγήσεις στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του Δήμου Αθηναίων.

   Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος μέσα από οκτώ ειδικά σχεδιασμένους σταθμούς STEM (Science– Φυσικές Επιστήμες, Technology-Τεχνολογία, Engineering– Επιστήμες των Μηχανικών and Mathematics-Μαθηματικά) που απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 99+.

   Μέσω αυτών των δράσεων δίνεται έμφαση στη δημιουργική υποστήριξη της μάθησης με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και ταυτόχρονα προωθείται μια ουσιαστική σύνδεση της εκπαίδευσης με την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Μικροί και μεγάλοι «ανακαλύπτουν» τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και εφοδιάζονται με γνώσεις, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης.

   Με την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πειραματιστούν με τη μαγεία της φυσικής και τις μουσικές νότες που μπορεί να κρύβει μέσα του το νερό. Θα γνωρίσουν μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικές κατασκευές που εμπλουτίζουν τα εργαλεία της μάθησης και το περιβάλλον του σχολείου. Με αυτούς και ακόμα περισσότερους δημιουργικούς τρόπους, οι επισκέπτες θα πειραματιστούν με τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας, για να αντιληφθούν τελικά ότι «η τεχνολογία του μέλλοντος» είναι πλέον δίπλα τους!

   Οι δράσεις οργανώνονται από το Πρόγραμμα “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα” του Δήμου Αθηναίων με την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων/ TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης και την υποστήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε., της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων Ο.Τ.Α. του Δήμου Αθηναίων.

   Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη προκράτηση θέσης στο https://forms.gle/yKYkGs2R3nE6Be7ZA

Μέτρα ασφαλείας

  • Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των επισκεπτών. Λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτίριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που γίνονται δράσεις του STEM Open Day.
  • Τέλος, συμβουλεύουμε τους επισκέπτες να κάνουν χρήση του αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που υπάρχει σε κάθε σταθμό STEM.
  • Επισημαίνεται ότι για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητη η συνοδεία των μικρών μας επισκεπτών από ενήλικες σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.
STEM OPEN DAY: Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM για μικρούς και μεγάλους!